E-reader

Dat ik niet te snel mag lezen van mezelf omdat ik ook geen illegale boeken mag downloaden en het anders een te dure hobby wordt. Eerder moest ik van mezelf naar de bibliotheek, maar dat hoeft gelukkig niet meer. Toen mocht ik wel snel lezen, alleen toen wilde ik dat niet omdat ik de boeken vies vond en vaak ook stom. Omdat alles daar zo voor het oprapen ligt neem je ook een hoop zooi mee.

Maar nu voel ik me veel schuldiger over boeken die ik wel gedownload heb maar (nog) niet gelezen. Ik zet daar dus heel hoopvol ‘(nog)’ bij – hoewel tussen haakjes, dus zo hoopvol ben ik nou ook weer niet – , maar ik hoop eerlijk gezegd vooral dat ik ze niet alsnog hoef te lezen. Maar ze blijven maar opdoemen in mijn hoofdmenu, alsof mijn e-reader er ook wat van vindt dat ik ze nog steeds niet uit heb.

Ik hoorde een keer iemand zeggen dat hij bij boeken altijd na 20 bladzijden besluit of het een ‘ja’ of een ‘nee’ wordt. Dat vind ik wel een mooi aantal en dat is ook nog wel te overzien. Ik moet dan nu nog van een stuk of 11 boeken 20 bladzijden lezen min het aantal dat ik er al op had zitten. De vraag is even of ik weer terug moet naar het begin als ik de eerste bladzijden niet precies meer weet. Als ik dat bij al die boeken doe bespaar ik wel een hoop geld, omdat ik al die tijd geen leuke nieuwe boeken kan kopen.

2 Comments

  1. Waarom e-books kopen, als anders kan: gratis met abonnement, van Bliyoo, Kobo, of online openbare bieb, die tegenwoordig leent, maar niks vies! Of wil je hebben, om te kunnen zeggen dat je hebt wat je wil: geen boeken om te lezen, maar hebben? Ik lees wanneer ik wil: geen, dan is het een tientje per maand voor niks, en als het niks is, dan is het nog steeds een tientje. Waar ik kan lezen waar ik wil, e-reader of niet: tablet, smartphone en laptop, allemaal toegankelijk met hetzelfde account, voor niks als het een tientje is, niet?

  2. Mocht je tijdschriften willen, niet voor de heb, maar krijg: te leen, dan is Bliyoo ook het devies, omdat daar noemenswaardige taal te vinden is, niet zoals men tijdschriften vindt horen: om te bladeren; waar ik Filosofie Magazine lees, en Onze Taal, maar vaak heb te mekkeren, omdat het onzin is… En mocht je nationaal te beperkt vinden: Readly is er voor mensen die menen, dat anderstalig mag!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *